Ekonomi

Lider Erdoğan 3 alana dikkat çekti: Kartlar yeniden dağıtılacak

.Cumhurbaşkanı, G20 Başkanlar Zirvesi sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladıRecep Tayyip Erdoğan Yeni dönemde yenilenebilir, nükleer enerji ve hidrojen yatırımlarına dikkat çekti. Erdoğan,OVP Yeni yabancı yatırım paketlerinin verdiği güveni vurgulayarak geleceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi’nin ardından yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“TÜRKİYE YENİLENEBİLİR ENERJİDE AVRUPA’DA 5’İNCİ, DÜNYANIN 12’NCİSİ.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: Yenilenebilir enerjide Avrupa’da 5’inci, dünyada 12’nciyiz. Yenilenebilir enerji konusunda attığımız adımlarla yıllık 90 milyon ton karbon eşdeğeri sera gazı emisyonunu engelledik.

“2053 net sıfır emisyon hedefimiz doğrultusunda 2030 yılına kadar emisyon azaltım hedefimizi iki katına çıkardık.”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında şu ifadeler dikkat çekti:

Yüzde 90’lık rekor katılımla gerçekleştirilen seçimlerde Türk demokrasisinin gücünü ve milletimizin hükümetimize olan inancını gördük. OVP hem yurt içinde hem de yurt dışında takdir topladı. Dünya Bankası’nın yaptığı açıklama bunu gösteriyor. ’18 milyar dolarlık yeni yatırım paketi eklediler’

Erdoğan, ‘Ülkemize yönelik ön yargılar ortadan kalktıkça yeni kurumlar eklenecektir. Uluslararası yatırımların daha da arttığını hep birlikte göreceğiz. ‘Türkiye Yüzyılı hedefimizden asla kopmayacağız’söz konusu.

 

 

ulukislahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu