Ekonomi

AB’den Türkiye’ye üst düzey ziyaret

AB Konseyi’nden yapılan açıklamaya göre, 6-7 Eylül tarihlerinde Ankara’da olacak Varhelyi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Enerji ve Enerji Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tabii Kaynaklar Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet, Fatih Kacır ile görüşecek.

Varhelyi’nin ziyareti, Mayıs ayında Türkiye’de yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento genel seçimlerinin ardından AB’den Türkiye’ye yapılacak ilk üst düzey resmi ziyaret olacak. Ziyarette Türkiye-AB ilişkilerinin yanı sıra iki taraf arasındaki işbirliği konuları da ele alınacak.

AB Komitesi’nin Haziran ayında EU Hill’de yaptığı açıklamada, başkanlar AB’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’e Türkiye ile ilişkilerin durumuna ilişkin bir rapor hazırlaması talimatını vermişti. 5,5 milyar euro bütçeli Dijital Avrupa Programına katılım konusunda anlaşma imzalandığı hatırlatıldı.

781 milyon euroluk sözleşme

Açıklamada, “Ziyaret sırasında Varhelyi, AB’nin ülkedeki sığınmacıları desteklemeye devam etmek için taahhüt ettiği 3 milyar avroluk fonun bir parçası olarak, en savunmasız mültecilere mali destek sunduğumuzu söyledi.” Sosyal güvenlik ağı için AB finansmanı sağlamak amacıyla 781 milyon avroluk bir sözleşme imzalayacak.” sözü yer aldı.

kavaklidere-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu