Haber

Akşener’den “seferberlik” çıkışı: Gençlerimizi seçimlerde oy kullanacakları yere götüreceğiz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Kümelenme Toplantısı’nda konuştu. Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı seçim tarihine de yer vermeyi amaçladı.

“GENÇLER KORKUYOR”

Akşener, “Sayın Erdoğan seçim tarihini 14 Mayıs olarak açıkladı. Yani yine erken seçim yapacağız. ‘Seçimi öne almak için’ diyerek sözleri oldukça gülünç bir şekilde tercüme etmeye çalışsa da,” Seçim tarihini güncellemek’, bu açıkça bir hatadır, peki biz ‘bir an önce seçim kararını açıklayın’ dediğimizde bize ‘seçim zamanı gelecek’ diyenler neden karar verdiler biliyor musunuz? Erken seçim için mi, seçime bu kadar az zaman kaldı mı? Oydan korkuyorlar.” ifadesini kullandılar.

“BU TEZGAHI HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ KIRACAĞIZ”

“Gençlerin onları sandığa gömeceğini çok iyi biliyorlar.” Akşener şöyle devam etti: “Okulların açık olduğu bir dönemde seçim, sınavlar varken bile gençler için ‘oy vermeyin’ demek. Şehirde okulları gibi.Memleketlerine dönmek zorundalar.Üstelik bir çok öğrencimiz memleketlerine gidip oy kullanıp dönemiyor.Ne aileleri ne de kendileri otobüs biletini bile karşılayamıyorlar.Sevgili gençler. ,kimse merak etmesin artık biz varız biliyorsunuz ALÂ Parti olarak bizim bu tip tezgahları kırmak bizim için ayrı bir menfaattir kurulduğumuz günden beri uzmanız bu tezgahı yıkacağız Gençleri yok sayarak, susturarak hesap yapanların tüm hesaplarını boşa çıkaracağız, kutsal haklarından mahrum bırakılmasına asla izin vermeyeceğiz.”

“MOBİLİTE” vurgusu

Akşener, gençlere yönelik seferberlik başlattıklarını ve yaşadıkları şehirlerde oy kullanabilmeleri için atmaları gereken adımları teker teker anlatacaklarını belirtti. Akşener, gerekirse başvuru gününü kaçıran gençlerin hangi partiye oy verecekleri sorulmadan ikamet ettikleri illere ücretsiz olarak götürülmelerini sağlayacaklarını, oy kullandıktan sonra geri getirileceklerini söyledi.

“Milletin sözü yeter” diyerek milletle omuz omuza geldiklerini ifade eden Akşener, “Yalnız yanlış anlaşılmasın, ‘Milletin sözü yeter’ diyoruz çünkü biz milletin kayıtsız şartsız egemenliğini savunuyoruz. Parti-devlet anlayışı değil millet, ‘Milletin sözü yeter’ diyoruz. Bizler de onlar gibi merhum Menderes’in aziz hatırasından siyaset devşirmek için değil, demokrasinin Türk bayrağını geleceğe taşımak için ‘Milletin sözü yeter’ diyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu