Haber

Antalya’da ilçe sular altında kaldı, çiftçiler seralarına ulaşmakta zorlandı

Antalya’da bir ilçe sular altında kaldı, çiftçiler seralarına ulaşmakta zorlandı

Birçok yol trafiğe kapatıldı, çok sayıda ev sular altında kaldı.

ANTALYA – Antalya’da dün gece başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Aksu ilçesinde şiddetli yağışın ardından seralar ve ekili tarım alanları sular altında kaldı. Seralarına ulaşmakta zorluk çeken üreticiler suyun çekilmesini bekledi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından turuncu kod uyarısı verilen Antalya’nın Aksu ilçesinde gece saatlerinde başlayan yağmur, derelerin taşması sonucu seralar ve ekili tarım alanlarında büyük hasara yol açtı. Şiddetli yağışın etkili olduğu Yurtpınar, İhsaniye, Barbaros, Murtuna ve Alaylı Mahalleleri’nde birçok yol trafiğe kapanırken, birkaç ev de sular altında kaldı.

Şiddetli yağışın ardından Ağalar Köprüsü taştı, bugün hasat yapmayı planlayan üreticiler seralarını su altında bırakınca şaşkına döndü. Yapımcı Ali Berik, yağmur yağdığında mahalleleri birbirine bağlayan yolların göle dönüştüğünü söyledi. Berik, “Her yer taştı, çiftçinin bütün emeği boşa gitti. Kanallarımız temiz değil. Şu anda evlerimizde bir sorun yok ama üst mahallelerden gelen su birikintileri geldikçe akşam belli olacak. Akşama doğru işler netleşecek.”

Seralarda ve açık tarlalarda ürün yetiştirdiğini ve tüm emeğini sular altında bıraktığını belirten üretici Ali Tülü, “Gördüğünüz gibi çiftçinin durumu bu. Geceden bu yana yağan yağışlar sona erdi ve tüm emeğini sular altında bıraktı. orayı felç etti. Kanalların temizliği yok, önlem yok. Çiftçiliğe kızgınız. 30 yaşındayım, çiftçiliğe kızgınım.” söz konusu.

Evi sular altında kalan Dumanlar Mahallesi’nden Ömer Çelik, “Sabah 08.00 sıralarında birden büyük bir ses duydum. 10 dakika içinde evimiz su ile doldu. Ne olduğuna şaşırdık. Su geldi. Evimizin karşısındaki kanal, barajdan suyu açtığımızda evimi su bastı. Can kaybı yaşanmadı. Ancak evimiz ve eşyalarımız kullanılamaz hale geldi” dedi.

Gece saat 03.00’ten itibaren başlayan yağmura müdahale eden Aksu Belediyesi ekipleri vatandaşların yardımına geldi. Aksu İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, hasar tespiti için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

kulaajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu