İş

Borsa İstanbul’da yeni düzenleme: Hatalı işlemlerde asgari kayıp tutarı değiştirildi

Borsa İstanbulVadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın (VİOP) çalışma esaslarını değiştirdiğini duyurdu.

Borsa İstanbul’dan yarından itibaren geçerli olmak üzere yapılan açıklamaya göre, yanlış siparişveya emirlerBu nedenle, işlem veya işlemlerin iptali için gerekli kriterler arasında yer alan hatalı işlem iptaline konu işlem veya işlemler nedeniyle elde edilecek asgari zarar tutarında değişiklik yapılmıştır.

Buna göre, normal seans işlemlerinde asgari zarar tutarı, tam iş günü saat 17.30’a kadar yapılan başvurularda (yarım iş günü saat 12.00’den önce yapılan başvurularda) 100 bin lira, saat 17.30 ve sonrasında yapılan başvurularda ise 100 bin lira olarak belirlendi. tam iş günü (yarım iş günü saat 12.00’den önce yapılan başvurular için). uygulamalardaAsgari tutarın 400 bin lira, akşam seansı işlemlerine yapılacak başvurularda ise asgari tutarın ise 100 bin lira olmasına karar verildi.

Değişiklikle piyasa yapıcılara tahsis edilen kullanıcılarda işlem yapılabilecek sözleşme ve hesapların Borsa tarafından kısıtlandığı dikkate alınarak, VİOP Prosedürü’nde kullanıcı tahsisine ilişkin açıklamalar güncelleniyorKarar verildi.

Ayrıca İşlem Öncesi Risk Yönetimi Uygulamasında ( PTRM) Gelişme, gün içerisinde farklı bir değer tanımlanarak sıfır olarak belirlenen risk limitlerine limit getirilmesine olanak sağladığından, VİOP Prosedüründe ilgili maddenin güncellenmesine ve VİOP Prosedüründe diğer açıklayıcı revizyonların yapılmasına karar verilmiştir.

habersemdinli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu