Haber

Ceyhan’da öğrencilere yönelik kurs merkezi açıldı

Adana’da yaklaşık 3 bin öğrenci, büyükşehirdeki ücretsiz kurs merkezlerinde LGS ve YKS’ye hazırlanıyor. Lise ve üniversite giriş sınavlarına (LGS ve YKS) hazırlanmak için etüt merkezlerine gidemeyen öğrencilere ücretsiz eğitim vermek amacıyla yeni bir kurs merkezi eklendi. Ceyhan’daki yeni kurs merkezinin açılış törenine Önder Zeydan Karalar’ın yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, siyasetçiler, öğrenciler, öğretmenler ve Ceyhanlılar katıldı. Lider Zeydan Karalar, “Kurs merkezleri, yurtlar, kütüphaneler açıyor, halkımıza daha önce verilmeyen hizmetleri sağlıyoruz.”

2024’TE HEDEF 5 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Seyhan Kuruköprü, Kozan, Karataş ve Ceyhan ilçelerinde kurs merkezleri açtıklarını, Saimbeyli’de de hazırlıkların yapıldığını belirten Zeydan Karalar, “Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocuklarını etüt merkezlerine göndermekte zorlandıklarını biliyorum. Anne ve babalar, çocuklarının uygun okullara gidebilmesi için büyük fedakarlıklar yapıyor. İmkanı olmayan ailelerin çocuklarını lise ve üniversite sınavlarına hazırlamak için merkezler açtık. Kurs merkezlerimizde öğretmenler asla kendi branşları dışında ders almamaktadır. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza iyi bir eğitim verebilmek için çalışıyorlar. “2024 yılında 5 bin öğrenciye eğitim vermeyi planlıyoruz” dedi.

‘BİRÇOK KÜTÜPHANE HALKIN KULLANIMINA SUNULDU’

Merkezde İnce Memed Halk Kütüphanesi başta olmak üzere Saimbeyli, Kozan, Kuruköprü, Dumlupınar, Hadırlı, Karataş, Güneşli-Yamaçlı’da kütüphaneler açtıklarını hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Mahalle kütüphaneleri gençlere eğitimlerinde önemli destek sağlıyor. ve eğitim süreçleri. Çocuklarımız ve gençlerimiz ders çalışsın, sınavlara hazırlansın. Çocuklarımıza bilgisayar ve internet imkanları sağlanmaktadır. Bunlar daha önce şehrimizde olmayan, eksik olan hizmetlerdi. “Önümüzdeki dönemde 2 büyük kütüphane daha inşa edeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

kula-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu