Haber

Cihannüma Derneği’nin düzenlediği Anadolu Şiir Akşamları Aksaray’da gerçekleştirildi

Cihannüma Derneği tarafından düzenlenen “Anadolu Şiir Akşamları”nın ikincisi Aksaray’da gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin farklı şehirlerinden 30’u aşkın şairin katıldığı program Zinciriye Medresesi’nde gerçekleşti.

Dernek Genel Başkanı İşk Yorulmaz açılışta yaptığı konuşmada, şairlerin halktan aldığı ilhamların katibi gibi davrandıklarını belirterek, “Şair, yaşadığı dünyayı, olayları ve insanları algılayan insandır. herkesten farklıdır.Şair bu dünyada yaşar ama bu dünyada yaşamaz.İşte bu sırla Anadolu Şiir Akşamları.Şair olma aşkının peşinde koşan şair dostlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. hatta yılda bir.” sözlerini kullandı.

Etkinlikle şairler arasındaki dostluğun ve kültür alışverişinin zenginleştiğine vurgu yapan Yorulmaz, programın her yıl başka bir ilde düzenlenmesinin katılımcılara Anadolu’yu daha fazla yaşama fırsatı sunduğunu kaydetti.

Üçüncü program 2024’te Kastamonu’da

Etkinlikte Cihannüma Aksaray İl Temsilcisi Mustafa Avşar ile Cihannüma Kültür Sanat Komite Başkanı Enes Güneyli de hazır bulundu.

Recep Garip, Erol Erdoğan, Tayyip Atmaca, Yavuz Selim Kurt, Mehmet Gözükara, Yusuf Şahin, Hayati Koca, Saadettin Yıldız, Kudret Bülbül, Mustafa Küçüktepe, Atilla Ertuğrul, Nihat Morgül, Süreyya Aydın, Hayati Koca, Hüseyin Kır, İsmail Daşdemir, Kemal Tekinbaş, Mehmet Baş, Mehmet Okumuş, Mustafa Keleş, Yusuf Gökbakan, Eyüp Azlal, Yasin Mortaş, Sezai Çiçek, Mehmet Okumuş, Hüseyin Tekinbaş, Halit Yıldırım, Salih Sedat Ersöz ve Şaban Çetin’in kendi şiirlerini seslendirdiği program, son ana kadar devam ediyor. gece geç. o yaptı.

Cihannüma Anadolu Şiir Akşamları’nın üçüncüsü 2024 yılında Kastamonu’da yapılacak.

Programın ilki geçtiğimiz yıl rahmetli şair Seyfeddin Karahocagil anısına Amasya’da düzenlendi.

sarivelilerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu