Ekonomi

Coinbase, Bitcoin ve Ethereum Vadeli İşlemleri ile Bireysel Yatırımcıları Hedefliyor

ABD merkezli halka açık kripto borsası Coinbase (NASDAQ: MADENİ PARA ) yakın zamanda tekliflerini perakende yatırımcılar için Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ticaretini içerecek şekilde genişletti. Bu yeni sözleşmeler Coinbase Advanced aracılığıyla sunuluyor ve CME’nin tekliflerinin aksine, daha düşük ön sermaye gereksinimi olan daha küçük yatırımcılara hitap edecek şekilde tasarlandı. Sözleşmeler, bir Bitcoin’in1/100 ve bir Ethereum’un1/10 olarak yapılandırılarak kripto vadeli işlem piyasasına erişimi demokratikleştiriyor ve erişimini daha geniş bir müşteri tabanına genişletiyor.

Bu hamle, Coinbase’in kripto para borsalarının küresel lideri Binance ile rekabet etme stratejisinin bir parçası. Vadeli işlem sözleşmeleri, yatırımcıların varlık fiyatları üzerinde spekülasyon yapmalarına ve teminat kullanarak sahip olduklarından daha fazla varlıkla ticaret yapmalarına olanak tanır. Örneğin 100$, 200$ değerinde kripto ticareti yapmak için kullanılabilir.

Kripto türev piyasalarının küresel işlem hacmi, spot piyasalarınkini önemli ölçüde aşıyor. Örneğin Binance’in kripto türevlerine yönelik 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 37 milyon dolar olup, spot piyasalardaki 9 milyon dolardan oldukça yüksektir.

Yakın zamanda Bermuda düzenleyici lisansının satın alınmasının ardından Coinbase, vadeli işlem ticaretinde uzmanlaşmış bir offshore borsasını başlattı. Bu gelişme, şirketin riskli kripto finansal araçlarının alım satımında Binance, OKX ve BitMart gibi pazar liderleriyle rekabet etme isteğinin altını çiziyor.

Coinbase Advanced’de Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem sözleşmelerinin başlatılması, Ulusal Vadeli İşlemler Birliği’nden düzenleyici izin alındıktan sonra mümkün oldu. Coinbase artık vadeli işlem platformu tüccarı olarak faaliyet gösteriyor. Spot ticaret hesabına sahip yatırımcılar artık riskten korunma ve piyasa spekülasyonu gibi çeşitli ticaret faaliyetlerine katılarak kripto vadeli işlem piyasasının erişilebilirliğini daha büyük bir perakende müşteri havuzuna daha da genişletebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu