Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde Ayasofya’da namaz kıldırdı.

İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümünde Ayasofya’da sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Namazdan sonra Kur’an-ı Kerim okudu ve cemaate vaaz verdi.

İstanbul’un Fethinin 570. Yıldönümü münasebetiyle Ayasofya’da sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı. Erbaş, namazın ardından Kuran-ı Kerim okudu ve ardından cemaate vaaz verdi. Ali Erbaş, cemaate hitaben yaptığı konuşmada, “Kıymetli kardeşlerim, muhterem Müslümanlar. Fethin 570. yılı kutlu olsun. Efendimizin gönüllerin fethi ile başladığı ve Yesrib’in nurlu Medine şehrine dönüştüğü andan itibaren” dedi. Ömer devrinde önce Mekke’nin, sonra Kudüs’ün Fethi, Allah’ın Fethi idi.” terimleri kullandı.

İstanbul’un Fethi’nin ne kadar kutsal bir anlam taşıdığına işaret eden Erbaş, “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Ne güzel kumandan, ne güzel kumandanı fetheden ordu, ne güzel ordu. Bu müjdeyi elde etmek isteyenler, İstanbul’u fethetmek için koşturuyor.Bir süre sonra İstanbul’un manevi mimarı Halid bin Zeyd ve Eyyub El Ensari’nin de içinde bulunduğu 5 bin kişilik bir ordu geldi.Fetih M.Ö. yılında Fatih Sultan Mehmed’e nasip oldu.Bu fetihten sonra İstanbul, bir İslam şehri.” söz konusu. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu