Haber

Hindistan’da işe alınacakları vaadiyle kandırılan 28 kişi 1 ay tren saydı

Hindistan’da Yeni Delhi Tren İstasyonu’nda işe alınacağı vaadiyle dolandırılan 28 kişiden 1 ay boyunca istasyona giren ve çıkan trenleri saymaları istendi.

NDTV’nin haberine göre, Yeni Delhi Tren İstasyonu’ndaki belirli yerlere getirilecekleri vaadiyle dolandırılan Tamil Nadu eyaletinden 28 kişi, dolandırıcılara 2 bin 400 dolar kaybetti.

Olay, dolandırıcılarla iş arayanlar arasındaki bağlantı olan Subbuswamy adlı eski bir subayın polise şikayette bulunmasının ardından gün ışığına çıktı.

Subbuswamy, polise yaptığı başvuruda kendisini “devlet memuru” olarak tanıtan ve işsiz bireylere kamu hizmeti vermek istediğini söyleyen Sivaraman’a inandığını, memleketi Tamil Nadu’nun Virudhunagar ilçesindeki kişilere yardım ettiğini belirtti. iş bulmak için devlet.

Aracısı Subbuswamy, daha sonra dolandırıldığını anladığını ve hemşerilerinden hiçbir şekilde maddi çıkar sağlamadığını savundu.

Dolandırılan 28 kişinin, bunun işe alınacakları pozisyon için bir “eğitim” olduğuna inanarak Haziran ve Temmuz aylarında Yeni Delhi Tren İstasyonu’na giren ve çıkan trenleri ve sürücüleri saydığı ortaya çıktı.

Aldatılan “işçiler” yaklaşık 1 ay boyunca her gün 8 saat istasyonda tren saydı.

Konuyla ilgili The Indian Express gazetesine konuşan mağdurlardan biri şunları söyledi:

“Eğitim için Delhi’ye gittik, tek yaptığımız trenleri saymaktı. Bundan şüphelendik ama şoför komşumuzun gerçek bir arkadaşıydı. Şu anda çok utanıyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu