Haber

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat: Taksim Meydanı’na yönelik bu rezalet derhal son bulmalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Becerikli Polat, Kültür Bakanlığı’nın Taksim Meydanı’na yaptığı binayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Taksim Meydanı’nın 1. Derece Sit Alanı olduğunu belirten Polat, “Kültür Bakanlığı’nın ülkenin en önemli kamusal alanında yaptığı bu akıl almaz uygulamaya bir an önce son verilmelidir.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Taksim Meydanı’nda yürüttüğü projede ağaç ve yeşil alanda yükselen bir çalışma yer aldığı görüldü.

Kültür Bakanlığı tarafından yapılması planlanan alanın maketi ile gerçek durumunu karşılaştıran Polat, yapımı devam eden binanın ‘metal kazık’ olduğunu kaydetti.

İki fotoğrafı yan yana paylaşan Polat, altına şu sözleri yazdı:

“Taksim Meydanı’na yapılan bu rezalet bir an önce son bulmalı… Soldaki görselde yapılmaya başlanan ve bugün sağda faciaya dönüşen 1. Derece Sit Alanı olan Taksim Meydanı’nda yükselen metal yığını…

Ülkenin en önemli meydanı olan Taksim kimsenin hayali bir yer değil, Kültür Bakanlığı’nın ülkenin en önemli kamusal alanındaki bu inanılmaz uygulamasına bir an önce son verilmesi gerekiyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu