Ekonomi

İstanbul Mobilya Fuarı’ndan ihracata milyar dolarlık katkı

İSTANBUL (İGFA) –Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) tarafından Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (IIFF 2023) sona erdi.

Alanında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük fuarı olan IIFF 2023’ü bu yıl 167 bin 500 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısının bir önceki yıla göre yüzde 25 civarında artması dikkat çekti.

1000’den fazla firma ve 3000’den fazla markanın katıldığı, yurdun her bölgesinden mobilyacı ve sanayicinin yer aldığı uluslararası organizasyona Türk mobilyası dünya vitrinine taşınıyor.

Bu yıl 250 bin metrekarelik bir alanda düzenlenen fuarda, yoğun katılım talebi nedeniyle 28 salonun yanı sıra çadırlar da kuruldu ve üreticiler ziyaretçilerle buluşturuldu. 156 ülkeden yabancı ziyaretçi ve alım heyetlerinin ağırlandığı fuarda bu yıl ilk kez yurt dışından markalar yer aldı.

Son yıllarda dünyanın en çok mobilya ihraç eden ülkeleri arasında 8. sıraya yükselen ve ürün çeşitliliğinde ABD, Çin ve İtalya’nın ardından 4. sıraya ulaşan Türkiye’nin mobilya tasarımında kat ettiği yol bir kez daha ortaya çıktı.

3 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT İMZASI

CVK Mobilya ise Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda en çok ilgi gören markalardan biri oldu.

Salon kadrosundan ofis mobilyalarına, koltuk takımından yemek ve genç odalarına kadar uzanan zarif çalışmaları, çağdaş tasarımlarıyla beğeni topladı. Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan CVK Mobilya Şirketler Kümesi Genel Müdürü Fatih Çevik, kaliteden ödün vermeden ürettikleri şık ve çağdaş tasarımlara sahip mobilyaları fuarda yerli ve yabancı alıcılarla buluşturduklarını söyledi.

Fuarda kendi çalışmalarının da yoğun ilgi gördüğünü belirten Fatih Çevik, 6 gün boyunca yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi stantlarında ağırladıklarını belirterek, çalışmalarının ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladığını vurguladı. Çevik, “2023 yılı için toplam ciro hedefimiz 10 milyon dolar. Bunun yüzde 75’ini ihracattan sağlamayı hedefliyoruz. Şu anda 5 kıtada 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu pazarlarda derinleşmeyi ve ağırlığımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu