Haber

Keçiörenli Hacı Adayları Gezdirildi

Keçiören Müftülüğü bünyesinde hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen törenle uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle gerçekleştirilen ‘Hacı Veda Programı’na Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Müftüsü Hasan Limon, ABB Meclis Başkan Yardımcısı Fatih Ünal ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Altınok, programda yaptığı konuşmada, “Kardeşlerimiz, annelerimiz, babalarımız hacca gidiyor. İslam’ın 5 şartından biri de hacca gitmektir. 1996 yılında 32 yaşında hacca gittim. Rabbim sağlıkla gidip sağlıkla dönmeyi nasip etsin. Allah Kabe’de kıldığınız her namazı kabul etsin. Orada öyle bir nimet ve öyle bir rahmet vardır ki, onu dünyanın hiçbir yerinde bulamazsın. Hacı olmayı deneyimlemeden anlayamazsınız. Seyyahlık duygusunu ne okuduğunuz kitaplarda ne de izlediğiniz filmlerde yaşayabilirsiniz. Orada feyziyi, orada rahmeti, orada nuru, orada huzuru, hiçbir yerde bulamazsın. Dünya orada bitiyor. Mevki biter, mevki biter, para hırsı biter. Bir de tavsiyem var; Çarşıda dolaşmaktansa Kâbe’de çokça ibadet edin. Allah yolunu açık etsin.” dedi.

Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay ve Keçiören Müftüsü Hasan Limon da hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek duaların kabul olması için dua ettiler.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

buyukorhan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu