Ekonomi

Memur-Sen: Memura ek zam yapılması gerekiyordu

Asgari ücret artışının ardından gözler memur ve memur maaş zamlarına çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, Memur-Sen heyetiyle görüşmeye geldi.

Saat 16.00’da başlayan toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile Memur-Sen’e bağlı 11 sendikanın yöneticileri katıldı.

Memur-Sen Lideri Ali Yalçın, yüksek zamları asgari fiyata yapma ilişkisinin memurlar için de geçerli olduğunu belirterek, “Memurlara enflasyon dışında zam yapılması zaruri hale geldi” dedi.

Yalçın, vergi matrahlarının artırılmasını talep ettiklerini belirtti. Yalçın, “Vergi tabanı artırılmalı ve oran yüzde 15 olarak sabitlenmeli” dedi.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Yalçın, şu noktalara dikkat çekti:

Mahalli idarelerde ihraç edilen 5393’e tabi sözleşmeli memurların görevlerine iade edilmesini talep ettik. 4a takımına alınacak kardeşlerimizin kadrolarına göre alınmasını talep ettik.

Ek göstergeden duyduğumuz memnuniyeti dile getirdik. Adaletin eksiksiz sağlanması beklentimizi konuşma fırsatı bulduk.

Kamu görevlileri aldıkları bedeli kaybederler. Verginin yüzde 15 olarak sabitlenmesini istedik. Büyük şehirlerde kira harcamaları çetindir. Memur maaşlarına zam yapılması zorunluluğunu talep ettik.

Ekonomik göstergeler sonucunda asgari fiyatta iyileştirme ihtiyacının burada da yapılması gerekiyor. Kamu görevlilerinin durumunun görülmesini istiyoruz. Ek bir artış gereklidir.

Beş aylık fark yüzde 14.04

Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı memur ve emeklilerin maaşına yansıtılacak.

Temmuz ve Kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu. Bahsi geçen oranlara ek olarak sosyal yardım payı uygulanıp uygulanmayacağı da merak konusu.

Kesin rakamlar 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu