Haber

Moskova’da Putin, Aliyev ve Paşinyan zirvesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı Moskova’da görüşmeye getirdi.

Azerbaycan-Ermenistan ihtilafının ele alındığı zirve öncesi Putin, Aliyev ve Paşinyan ile Kremlin Sarayı’nda başka ikili görüşmelerde bulundu.

Ardından üç başkanın bir araya geldiği toplantının başında Putin bir konuşma yaptı.

Görüşmeye davet edildiği için minnettar olduğunu kaydeden Putin, “Umarım bu, uzun süredir konuştuğumuz bazı konuların pratik çözümü için iyi bir önsöz olur” dedi. söz konusu.

Bu formatta gerçekleştirilen görüşmede birçok kazanım elde ettiklerine işaret eden Putin, 2020 yılında çatışmaların sona erdiğini, ekonomik ve ulaşım ilişkilerinin açılması ve sınırların belirlenmesine yönelik çalışmaların başladığını hatırlattı.

Rus lider, “Bazı zorluklara ve sorunlara rağmen genel olarak durum çözüme doğru ilerliyor. Bunlardan biri ulaşım bağlantılarıyla ilgili çalışma. Hala çözülmemiş sorunlar var ama bence bunlar sadece teknik.” dedi.

Terminoloji konusundaki fikir ayrılıklarına dikkat çeken Putin, kelimelerin gerçekleri ve olayları hatasız anlatması gerektiğini belirterek, “Ancak Ermenistan Başbakanı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı olarak üçümüzün de görüşüne göre bunlar aşılabilir zorluklardır. genel olarak böyle sorunlar yok, tamamen teknik sorunlar.” sözünü kullandı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Başbakan Yardımcılarının bir hafta sonra bu konuları görüşmek ve çözmek için toplantıya gelmelerini öneren Putin, önümüzdeki hafta yapılacak bu görüşme için Aliyev ve Paşinyan’dan onay aldı.

Rusya’nın başkentindeki üçlü tepe toplamda 20 dakika sürdü. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu