Haber

Rusya’dan X hastalığıyla ilgili açıklama: Varsayımsal tehdit

Sputnik’e konuşan Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, ‘hastalığın’ altını çizdi

Dünyadaki tüm ülkelerle birlikte Kovid-19 salgınını yaşayan Rusya’da sağlık sisteminin yeni tehlikelere hızla adapte olmayı öğrendiğini belirten Muraşko, şunları söyledi: Bugüne kadar uygulanan ve diğer şeylerin yanı sıra teşhis tabanının güçlendirilmesine, test sistemlerinin hızla geliştirilmesine ve hastalıkların izlenmesine olanak tanıyan bir dizi program, yeni salgınlarla başarılı bir şekilde mücadele etme fırsatına sahip olduğumuzu gösteriyor.“dedi.

hastalık x varsayımsal tehdit” şeklinde tanımlayan Rusya Sağlık Bakanı ise daha ciddi salgınlara karşı her zaman hazırlıklı olmak gerektiğini vurgulayarak, Rusya’nın bu amaçla her şeyi yaptığına dikkat çekti.

15-19 Ocak tarihleri ​​arasında Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu katılımcıları, kurban sayısı bakımından Kovid-19 salgınını 20 kat aşabilecek ‘X hastalığı’nı tartıştı.

Her ne kadar X hastalığı birden fazla ülkeye veya kıtaya yayılırsa salgına veya pandemiye neden olabilir Dünya Sağlık ÖrgütüŞu anda bilinmeyen bulaşıcı hastalıklara atıfta bulunmak için benimsenen ve tanıtılan varsayımsal bir terim olarak görülmektedir.

Hastalıkla ilgili başka bir açıklama Ancak yeni hastalığı hangi özelliklerin ve parametrelerin karakterize edeceğini kimse bilmiyor“dedi.

‘İlaç şirketlerine fayda sağlıyor’

Ayrıca Popova, ‘hastalığa’ ilişkin açıklamaları da dışlamadı.

hassahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu