Haber

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Paraşüt Tepe’yi güvenli hale getirdi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yol güvenliğini artırdığı güzergahların arasına Paraşüt Zirve’yi (Kırantepe) ekledi. YOLBAK grupları, geçtiğimiz aylarda tamamen yenilenen yol, çelik bariyer-otomobil korkulukları ile artık daha güvenilir hale geldi. Etrafında derin kayalıklar bulunan yola, gece görüşü için de reflektörler yerleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Uyum Daire Başkanlığı (YOLBAK) Trafik Şube Müdürlüğü, kent içi yollarda yaptığı uygulamalarla ekiplerin özgüvenini artırıyor. Özellikle kayalıklı kırsal kesimlerde çelik bariyerler döşeyen ekipler, yolların ortasına Paraşüt Zirve’yi (Kırantepe) ekleyerek güvenliği artırdı. Kırantepe’de 352 metrelik çelik korkuluk (bariyer) ile yüksek, uçurum, keskin virajlar ve tehlikeli yollardaki kazaların önüne geçilecek. Bu sayede bölgeye gece gündüz rahatlıkla ulaşım sağlanabilecektir. Ayrıca sıfırdan yenilenen asfalt yola gece görüşünü artıran reflektörler yerleştirildi. Her yıl şenliklerin ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Paraşüt Zirve Yolu’ndaki yol çizgileri de hummalı bir çalışmayla tamamlandı.

Çelik korkuluklar ile 16 ilçe ve merkezde tehlikeli virajlarda ve uçurum kenarlarında yol güvenliği maksimum seviyeye çıkarılmıştır. Daha konforlu, daha konforlu ve daha kontrollü ulaşım sağlama çabaları aynı zamanda sürücülerin ve yayaların güvenliğini de sağlıyor. Özellikle yaya ve hayvan geçişlerini engelleyen bu sistem birçok durumda olası felaketlerin önüne geçiyor.

YOLBAK’tan yapılan açıklamada, “Akan şehir trafiğinde vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atan tüm unsurları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bazı noktalarda beton bariyerler, bazı noktalarda ikaz lambaları ve karayolu ile tehlikenin önüne geçiyoruz. Bazı durumlarda hat ikaz sistemleri de devreye giriyor.”Rahat bir ulaşım ağına sahip olması için en son formülleri uyguluyor ve teknolojiyi en işlevsel şekilde kullanıyoruz. Gece gündüz demeden çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” – SAKARYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu