Haber

Sanatçı Yılmaz Gruda, son yolculuğuna uğurlandı

Törene sanatçının ailesinin yanı sıra Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, Zafer Algöz, Ahmet Kural, Selçuk Aydemir ve Tümay Özokur’un da aralarında bulunduğu yakın dostları ve hayranları katıldı.

Törende konuşan Kurt, çok pahalı bir ustayı kaybettiklerini belirterek, “Bazı değerlerin yerini doldurmak maalesef çok zor. Hepimiz bir gün öleceğiz ama bazı boşluklar o kadar derin yaralar açar ki, yerine koyamayız.” söz konusu.

– “Verilen her rolü oynamaya layık bir isimdi”

Genç kuşakların da bu kadar değerli sanatçıları tanıması gerektiğini vurgulayan Kurt, “O hangi role verilirse verilsin layık bir isimdi. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.” sözlerini kullandı.

Ayşegül İşsever de Türk tiyatrosunda kendi rengine sahip olanların sayısının giderek azaldığına değinerek, “Her şey giderek sıradanlaşmaya başladı. İşte bu sıradanlığın içinde Yılmaz Gruda çok özel bir renkti.” dedi.

Gruda ile çalışma fırsatı bulamadıklarını belirten İşsever, “Şehir Tiyatroları repertuarı olan çevirilerini izlediğimde işini ne kadar titiz yaptığını gördüm. Onu bir gün Şehir Tiyatroları ailesi olarak ağırlayın. Tek tesellim, ona kendisini özel hissettirdiğimi anımsıyor olmam.” söz konusu.

Gruda’nın menajeri Tümay Özokur, emektar ustaları temsil etmekten onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Burada biraz da olsa onların sesi olabilirsem ne mutlu bana. Yapacağımız şeyi geciktirmek için çok sebep var. Bu sektörde hak etmeyen insanlara hak etmedikleri değerin verilmesinden nefret ediyorum. hak ediyor, hak edenler de onların karşısında susuyor. Herkes burada olmalı.”

– “93 yıllık ömrünün neredeyse yarısını tiyatroya, sanata ve edebiyata adamış bir insan”

Yılmaz Gruda’nın torunu Emre Arkan, dedesinin başöğretmen olduğunu belirterek, “Hayata ve sanata dair ondan çok şey öğrendim. Onu çok seviyorum, hepinizin onu sevdiğini biliyorum. Türk halkının başı sağolsun” dedi. .” dedi.

Oyuncu Zafer Algöz ise Yılmaz Gruda’nın Türkiye’nin yetiştirdiği en kültürlü tiyatro oyuncularından biri olduğuna dikkat çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“93 yıllık ömrünün neredeyse yarısını tiyatroya, sanata ve edebiyata adamış bir insandır. Yazdığı oyunlar, İngilizce ve Rusça’dan yaptığı çeviriler çok önemlidir. 1950’den bu yana Türkçe’de çok şey yapmıştır. İnanamadığım tiyatro ve sinema. Her yerde iz bıraktı. Son filmi ‘Misyonumuz Tatil’de onunla çalıştım. Güzel, zarif bir beyefendi, değerli bir insandı.”

Yılmaz Gruda, öğleden sonra Şakirin Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu