Haber

Sarıgül’den Kılıçdaroğlu’na takviye mesaj

Sarıgül, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Sarıgül, hükümeti ve muhalefetiyle birlikte görevlerinin mesajları iyi okumak olduğunu dile getirerek, “Muhalefet asla seçim sonuçlarından kaygı duyarak laik Cumhuriyet tehdit altındadır demesin.

İktidarın muhalefete verdiği oylara çok daha fazla saygı göstermesi gerekiyor. Her oy eşit ağırlıktadır. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız, eşitiz. AK Parti’ye ve Erdoğan’a oy vermeyeni bir kenara itmek yanlış olmaz. Bana oy verenler, niyetim hatasız değil. Önerim, hükümet oy kullansa da vermese de herkesi kucaklamalı. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama vatanımız bizim ortak paydamızdır.

Can Atalay’ın TBMM’de olması gerektiğini belirten Sarıgül, “Can Atalay’ın halen cezaevinde olması demokrasi adına kabul edilemez. Demokrasiyi savunmak hepimizin göreviyse seçilmiş milletvekilinin hapiste değil, Meclis’te olması lazım” dedi.

“CHP çizgisi mi yoksa ayrı bir parti mi?” Formdaki soru üzerine Sarıgül, “Erzincanlıyım. Bütün arkadaşlarım ahde vefaya önem verirler ama CHP kurumsal kimliği olmasaydı seçilme şansım zor olurdu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olmaya devam edeceğiz.”

gevashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu