Haber

Süleymanpaşa’da binaların zemin etütleri ve risk analizleri yapılacak

İlçedeki yapıların zemin etütleri ve risk analizlerinin Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) iş birliği ile yapılacağı ve mevcut tüm bilgilerin güncelleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ile NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, binaların zemin etütleri ve risk analizlerine ilişkin protokol imzaladı.

Hazırlanan protokolle hayata geçirilecek acil eylem planı kapsamında, başta eski binalar ve riskli kat olduğu bilinen alanlar olmak üzere binaların zemin etütleri ve risk analizleri ivedilikle yapılacak.

Yüksel, imza töreninde, NKU Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ve deprem bölgesinde yapı ve zemin etüdü yapan öğretim üyelerinden de bilgi aldı.

Her an deprem gerçeğiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Yüksel, “Devlet ve millet afetin yaralarını hızla sarmaya çalışırken biz de olağanüstü hal kapsamında şehrimiz için önemli bir projeye başlıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak üniversite iş birliği ile hayata geçireceğimiz proje ile ilçedeki riskli zemin ve eski başta olmak üzere tüm yapıların risk analizlerini yaparak şehrimizin zemin etütlerini mikro düzeyde güncelleyeceğiz. binalar.” terimleri kullandı.

Rektör Şahin ayrıca, kritik bir faya komşu olan kentin zemin etütlerinin ve yapı risk analizlerinin yapılmasının hayati önem taşıdığını ve analizlerin yapılmasında üniversiteye destek olacaklarını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu