Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: Mısır’la işbirliğimiz çok daha büyük potansiyele sahip

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, iki günlük temaslarına Mısır’ın başkenti Kahire’de başladı.

Bolat, Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Ahmed Samir Saleh’in daveti üzerine iş adamı heyetiyle birlikte Mısır’ın başkenti Kahire’yi ziyaret etti.

Bolat ve Salih ilk olarak Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nda ikili görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıyı sosyal medya hesabından paylaşan Bolat, Kahire ziyareti sırasında tanıştığı Salih ile iki ülke arasındaki ekonomik gelişmeler, ticaret, yatırımlar ve ortak projelerin ele alındığı oldukça verimli bir toplantı geçirdiklerini belirtti. müteahhitlik alanında.

İki ülkenin ekonomik potansiyeline dikkat çeken Bolat, “Türkiye ve Mısır, 200 milyona yaklaşan toplam nüfusu, 1,5 trilyon dolara yaklaşan toplam gayri safi milli hasılası ve 800 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmiyle önemli güç merkezlerimizdir. iş birliği potansiyeli çok daha büyük. “Yaptığımız toplantıların ve her alanda güçlenen ilişkilerimizin bölgemiz için son derece önemli olduğuna inanıyoruz.” sözlerini kullandı.

İki ülke arasındaki bağların bir üst seviyeye taşınması hedefleniyor

Toplantının ardından her iki bakanın katılımıyla Mısır-Türkiye Yuvarlak Masa Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Dış Ekonomik İlişkiler Heyeti (DEİK) Lideri Nail Olpak ve Mısır Sanayi Federasyonu (FEI) Başkanı Mohamed Zaki Al-Sewedy de katıldı. Olpak ve Sewedy, toplantının ardından düzenlenen törende DEİK ile FEI arasındaki mutabakat zaptını imzaladı.

İki günlük gezi, Türkiye ile Mısır iş dünyası arasındaki ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesini amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu