Teknoloji

Toyota: 260 Bin Müşteri Verisi Sızdı – Webtekno

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Toyota, iki hafta önce on yılda iki milyondan fazla müşteri verisinin internete sızdırıldığını duyurdu. Japonya merkezli şirket, geçtiğimiz günlerde birçok ekstra bilginin ifşa edildiğini bugün duyurdu.

Toyota’nın bugün yaptığı açıklamalara göre, 260.000 araç sahibi Bilgilerin sızdırıldığı ortaya çıktı. verilere, bulut hizmetinde hatalı yapılandırma çünkü potansiyel olarak dışarıdan erişilebilirdi. Bu hizmet Toyota müşterilerinin araçlarından internet hizmeti almalarını sağladı. Bu hizmetler, araçların durumuna ilişkin verileri, araç içi eğlenceyi ve arıza veya kaza durumunda yardımı içerir.

Japonya’daki müşterileri etkileyen bilgiler, pozisyonları veya müşterileri tanımlayan verileri içermez

Toyota, soruna bulut sistemleri üzerine geniş çaplı bir araştırma sonucunda ulaşıldığını belirtti. Sızan veriler arasında araç içi cihaz tanımlayıcıları ve Japonya’daki müşterilerin navigasyon sistemlerinden alınan haritalama verileri yer alıyor. Ancak, şirket konumu veya müşterileri tanımlayan bilgileri içermez.altını çizer.

sızıntıdan 2007 yılında araç satın alan müşterilere kadarBirçok farklı kişi etkilenirken, veriler 2015 Şubat ortası ile 2023 Mayıs ortasını kapsıyor. Toyota, sızıntıdan etkilenen müşterilere başka bir özür göndereceğini de ekliyor.

Bunların yanı sıra artık tam sayısı bilinmeyen otomobil devi Japonya dışındaki bazı müşteriler Ayrıca bilgilerinin sızdırıldığını da duyurdu. 2016 Ekim ortası ile 2023 Mayıs ortasını kapsayan bu bilgiler, Asya ve Okyanusya’daki müşterilere aittir. Şirkete göre veriler, ad ve e-postahakkında bilgi içerir.

Son olarak Toyota, verilere erişildiğine veya kopyalandığına dair herhangi bir kanıt bulamadığını sözlerine ekledi.

haberbuharkent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu