Haber

Türk kızı Betül Akmar, Eurovision’da Almanya’yı temsil edecek

– Türk kızı Betül Akmar, Eurovision’da Almanya’yı temsil etmeye gidiyor

BERLİN – Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya gelen Türk vatandaşı Betül Akmar, Eurovision Şarkı Yarışması’nda Almanya’yı temsil etmeye hazırlanıyor. İlk iki elemeyi geçen Akmar, son elemeyi de geçerse finale kalacak.

Almanya’nın başkenti Berlin’de dünyaya gelen 30 yaşındaki Türk vatandaşı Betül Akmar, Eurovision Müzik Yarışması’nda Almanya’yı temsil etmek için başvurdu. Yarışmaya gönderilecek şarkıyı seçmek için yapılan sosyal medya oylaması sonucunda 700 aday arasından ilk iki elemeyi geçerek ilk 6’ya giren Akmar, 3 Mart’ta yapılacak finale katılmaya hak kazanacak. 27 Ocak – 3 Şubat ortasında yeniden sosyal medya üzerinden yapılacak oylamadan geçiyor.

oylama başladı

Eurovision’da Almanya’yı temsil etmek için yarışmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu belirten Akmar, “Eurovision’da Almanya’yı temsil etmek için adaylığımı koydum. 27 Ocak’tan itibaren bir hafta boyunca TikTok üzerinden oylama yapılacak. Desteklerinizi bekliyorum. .”

“Cennet” müziğiyle yarışıyor

Türk kızı Betül Akmar, “Heaven” adlı şarkısıyla Almanya’yı Eurovision’da temsil etmek için yarışıyor. Şarkının sözleri ve müziği, Beyonce’nin hit şarkısı “Sweet Dreams”in yapımcısı ve Grammy adayı Wayne Wilkins imzasını taşıyor. Müzik yapımcılığını Bebe Rexha, Wiz Kalifa ve Akon gibi isimlerle çalışmış Kevin Anyaeji, Shelley Segal ve Osman Küçükşerif üstleniyor.

Ukrayna son Eurovision’u kazandı

Yarışmaya Ukrayna adına katılan Kalush Orkestrası, geçtiğimiz Mayıs ayında İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen Eurovision’u kazanmıştı. Eurovision yarışmasının düzenleyicileri, Ukrayna’daki Rus işgali ile ülkedeki güvenlik telaşının ardından 2023 yılında yapılacak olan yarışmaya ev sahipliği yapması için yarışmada ikinci olan İngiltere’ye teklifte bulundu ve söz konusu teklif BBC tarafından onaylandı.

haber-cal.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu