Ekonomi

Türkiye’nin en büyük termik santralinde üretim yeniden başladı

Türkiye’nin en büyük termik santralinde üretim yeniden başladı

KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan ve yüzyılın afeti sonrası hasar gören Türkiye’nin en büyük termik santrali ünvanına sahip Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nde deneme üretimine başlandı.

Toplam 1440 megavatlık kurulu gücüyle Türkiye’nin enerji ihtiyacının karşılanmasında önemli paya sahip olan Afşin-Elbistan B Termik Santrali, 6 Şubat’ta Elbistan merkezli depremde hasar gördü. Dev santralin kömür besleme sistemleri, buhar, gaz-hava hatları, sıcak gaz kanalları, kül ve kömür filtreleri, trafoları, pompaları ve vanaları hasar gördü. Santralde üretim kesintili olarak ortama verildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin yeniden devreye alınması için EÜAŞ’a teknik eleman görevlendirildi. Santraldeki çalışanların da yardımıyla 4 üniteli santralin 2. ünitesinin teknik donanımı onarıldı. 360 megavatlık heyet güç ünitesinde gerekli incelemelerin ardından test üretimine başlandı. Depremden 85 gün sonra elektrik üretmeye başlayan ünitenin test aşamasında herhangi bir sorun yaşamadığı bildirildi.

Diğer 3 ünitede de çalışmaların devam ettiği ve en kısa sürede tamamlanarak devreye alınmasının planlandığı öğrenildi.

diyadin-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu