Haber

Filipinler’de bir ayda ikinci kayıp uçak: Arama sürüyor

Filipinler’de dört kişiyi taşıyan Cessna 340 tipi uçak, kalkışından kısa bir süre sonra ortadan kayboldu. Duyulamayan uçak için arama çalışması başlatıldı.

Filipinler Rappler haber sitesinin haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi (CAAP), uçağın Bicol Uluslararası Havalimanı’ndan yerel saatle 06.43’te pilotlu, bir uçuşlu olarak kalkacağını söyledi. Albay eyaletinden başkent Manila’ya görevli ve iki yolcu. Gideceği yere doğru yola çıktığını ancak uçaktan herhangi bir haber alamadığını anlattı.

Yetkililer uçakta bulunan kişiler hakkında bilgi vermezken, Filipin Hava Kuvvetleri, kıyı güvenliği ve afet müdahale teşkilatlarına konu hakkında bilgi verildi ve arama çalışmalarına yardımcı olmaları istendi.

24 OCAK’TA BİR UÇAK KAYBOLDU

Öte yandan 24 Ocak 2023’te Filipinler’in Isabela eyaletinde altı kişiyi taşıyan tek motorlu Cessna tipi bir uçak kaybolmuştu. Bu Cessna 206 tipi uçak da Isabela eyaletindeki Maconacon Havalimanı’na gitmek için havalandı ancak eyaletteki Cauayan Havalimanı’ndan havalanan uçaktan herhangi bir haber alınamadı.

Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi’nin uçağın kayıp olduğunu bildirmesinin ardından uçağa arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bölgede arama çalışmaları devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

haber-kizilirmak.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu