Haber

İBB İçin Deprem Önleme: Mecliste Bekliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul için hazırladıkları deprem yönetmeliğinin mecliste beklediğini açıkladı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler birçok şehirde yıkıma neden olmuş ve 50 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Uzmanlar Marmara depremi ile ilgili uyarılarda bulunmaya devam ederken, İBB’nin hazırlık yönetmeliğinin mecliste tutulduğu ortaya çıktı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul için hazırladıkları deprem yönetmeliğinin AK Parti’nin meclisteki çoğunluğu nedeniyle yürürlüğe girmediğini söyledi.

“Meclisteki AKP çoğunluğu ‘İmar yasasında böyle bir şey yok’ diyor. Doğru ama kira yardımı imar kanunundaki gibi değil.”

“Kira yardımı 1.150 liraydı. ‘Üç katını ödeyeceğiz, kiracılara da kira yardımı yapacağız’ dedik. Deprem olunca 4 bin 500 lirayı hemen kabul ettiler. Kanunda yazılı değil miydi?”

“Bahsettiğim takviye yazmıyor, yumuşak kat, kısa kolon, çıkıntı da net yazmıyor ama bunlar bilimsel ve doğru çalışıyor. Belediye olarak belediye meclisini ve bakanlıkları yoğun bir şekilde zorlamaya çalışıyoruz” dedi.

Gökçe, hükümetin ‘İstanbul’a depreme karşı yeni yerleşim alanları yapacağız’ açıklamasının da, “Araplara ön yüzünü verdikleri Kanal İstanbul’u, yoksulları arkaya taşıyarak meşrulaştırmaya çalışıyorlar.” eleştirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu