Ekonomi

Webster Financial beklenenden kötü ilk çeyrek sonuçları açıkladı

STAMFORD, Conn. – Webster Bank, N.A.’nın ana şirketi Webster Financial Corporation (NYSE: WBS), 31 Mart 2024 tarihinde sona eren ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Şirket, 1,41 $ olan analist konsensüsünün 0,06 $ gerisinde kalarak 1,35 $ seyreltilmiş hisse başına düzeltilmiş kazanç bildirdi. Çeyrek geliri 667,1 milyon dolar olarak gerçekleşirken, 680,8 milyon dolarlık konsensüs tahmininin de altında kaldı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO John R. Ciulla çeyrek performansını değerlendirirken düzeltilmiş aktif karlılığının %1.26 ve düzeltilmiş maddi özkaynak karlılığının %17.85 olduğunu vurguladı. Ciulla ayrıca, Webster’ın sağlık hizmetleri finansal hizmetlerindeki uzmanlığını genişleten Ametros satın alımının tamamlanmasıyla bankanın mevduat franchise’ının genişlediğini belirtti.

Bankanın kredi ve leasing bakiyesi bir önceki çeyreğe göre %0,7’lik mütevazı bir artışla 51,1 milyar dolara ulaşırken, %80,9’u ticari kredi ve leasing, %19,1’i ise tüketici kredilerinden oluşuyor. Dönem sonu mevduat bakiyesi bir önceki çeyreğe göre %0,1 oranında hafif bir düşüş göstermesine rağmen, Webster 1,5 milyar dolarlık çekirdek mevduat büyümesi kaydetmiştir. Bankanın kredi zararları için ayırdığı karşılık bu çeyrekte 45,5 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Webster’ın net faiz marjı bir önceki çeyreğe göre 7 baz puan azalarak %3,35’e gerilemiştir. Çekirdek sermaye oranı %10,51, verimlilik oranı ise %45,25 olarak gerçekleşmiştir. Maddi özkaynak oranı ise %7,15 olarak kaydedilmiştir.

Ticari Bankacılık, düşük mevduat bakiyeleri ve mevduatlara ödenen yüksek oranlar nedeniyle vergi öncesi, provizyon öncesi net gelirde bir önceki yıla göre 25,2 milyon $’lık bir düşüş yaşamıştır. Ancak, artık HSA Bank ve yeni satın alınan Ametros’u içeren Sağlık Hizmetleri Finansal Hizmetler segmenti, Ametros’un satın alınması ve HSA Bank’taki büyümeye bağlı olarak vergi öncesi net gelirde önceki yıla göre 13,0 milyon $’lık önemli bir artış gördü.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Tüketici Bankacılığının vergi öncesi, provizyon öncesi net geliri bir önceki yıla göre 26,1 milyon dolar azalmış, mevduatlara ödenen yüksek oranlar nedeniyle net faiz gelirinde kayda değer bir düşüş yaşanmış, ancak kredi ve mevduat büyümesi ile kısmen dengelenmiştir.

Genel olarak, Webster’ın konsolide finansal performansı, bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla net faiz gelirinde bir düşüş gösterdi ve kredi zararları için ayrılan karşılık, önceki çeyreğe göre krediler ve kiralamalar üzerindeki kredi zararları için ayrılan karşılıkta bir artışa katkıda bulundu. Faiz dışı gelir, özellikle Ametros ve Bankaya Ait Hayat Sigortası (BOLI) etkinliklerinin eklenmesi nedeniyle 28,6 milyon dolar artarken, faiz dışı gider 3,4 milyon dolarlık hafif bir artış göstermiştir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu