Teknoloji

Xiaomi 15 Snapdragon 8 Gen 4’lü İlk Model Olabilir

Xiaomi 15 ile ilgili gelen yeni bilgilerde şirketin Snapdragon 8 Gen 4 kullanan ilk model olabileceği öne sürüldü. İşte ilk detaylar.

Xiaomi amiral gemisi serisinde her zaman yenilikleriyle dikkat çekmişti. 25 Ekim 2023’te tanıtımı yapılan Snapdragon 8 Gen 3’ün hemen ardından Xiaomi 14 serisiyle piyasaya çıkış yapan Xiaomi, benzer bir hamleyi Xiaomi 15’te de yapabilir. Öyle ki önümüzdeki dönemlerde tanıtılacak Snapdragon 8 Gen 4 işlemcileri ilk olarak Xiaomi 15’te yer alabilir. Gelen yeni raporlarda bu duruma değinilirken şirketin yükseltilen performansıyla iddialı bir amiral gemisini tanıtacağı belirtildi.

Xiaomi 15 Serisi Neler Sunacak?

Gelen bilgilere göre Xiaomi 15 bu işlemciyi ilk kullanan model olsa da sektörde diğer markalar da benzer bir hamle yapacak. Xiaomi 15 tanıtımı sonrasında OnePlus 13 ve IQOO 13 serisinde yeni işlemci kullanılacak ve bu 3 amiral gemisi modeli de sektörde rekabet içerisinde olacak. Yeni modeller ile pazarda rekabet yaratılacağı gibi yeni Snapdragon işlemcisinin de kullanılmasını sağlayacak.

Xiaomi 15 Snapdragon 8 Gen 4’lü İlk Model Olabilir

Son dönemlerde her yeni işlemcisiyle önemli atılımlar yapan Qualcomm’un yeni işlemcisinde bu performansı ne kadar arttırabileceği ve telefonlarda ne kadar etkili bir sonuç yaratabileceği merak ediliyor. Qualcomm CMO’su Don McGuire, yeni işlemcinin Ekim ayında Snapdragon Summit 2024’te de tanıtılacağını doğruladı. Bu nedenle tanıtım tarihi net olduğu için bu tarih itibariyle akıllı telefonlar için sınırların ne kadar zorlanacağı görülebilecek.

Snapdragon 8 Gen 4 Ne Sunacak?

Snapdragon 8 Gen 3çok iyi performans sunsa da yeni işlemci ayrıcalıklı olacak. Snapdragon 8 Gen 4, Qualcomm’un yeni özel çekirdeğine sahip ilk model olarak tanıtılacak. Snapdragon X Elite işlemcisindeki Oryon CPU çekirdeklerinin kullanılacağı bu model performansta fark yaratacak. Zira bu çekirdekler hem ham bilgi işlem gücünde hem de güç verimliliğinde masaüstü işlemcilerin çoğundan daha iyi performans göstermişti. Mobil platformda bu işlemcilerin kullanılmaya başlanmasıyla birlikte nasıl performans göstereceği de ortaya çıkacak. Bu durum akıllı telefon sektöründe yeni bir akım yaratabilir.

keskinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu