Haber

İlhan Cihaner’den İnce’ye: “İsmimin CHP’ye zarar verecek şekilde kullanılmasını kabul etmiyorum”

Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce dün yaptığı açıklamada Sadullah Ergin’in İlhan Cihaner üzerinden adaylığını eleştirdi. Eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı. CHP’nin aday listeleri üzerinden başlayan tartışmalarda adının geçtiğine değinen Cihaner, “Adımın CHP’ye zarar verecek şekilde kullanılmasını kabul etmiyorum. CHP içinde mücadelem ve iddiam devam edecek. dedi.

CHP’nin diğer partilerden aday gösterdiği adaylarla ilgili tartışmalar devam ediyor. En tartışmalı isim ise Ankara 1. Bölge 4. sıradan aday gösterilen eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin. Ergin’in bakanlık yaptığı dönemde tutuklananlardan biri de İlhan Cihaner.

Eski Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, haksızlıkları dile getirenlere teşekkür ederek, CHP’de çabayı sürdüreceğini ve hesaplaşmanın yolunun da kurtulmak olduğunu vurguladı. mevcut hükümetin.

İsminin CHP’yi baltalamak için kullanılmasına karşı çıkan Cihaner, hem aday listelerine yönelik eleştirileri haklı bulduğunu hem de CHP’de mücadeleye devam edeceğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

‘Siyasi mücadelenin koltuk için değil, toplum için yapılacağına inanıyorum. İstediğim olmuyorsa CHP de olmasın diyecek bir anlayışa sahip değilim. Koltuğa sahip olmak için ilkelerimden vazgeçmem, bu mücadelede yenildiğimde partime/yoldaşlarıma zarar vermem. Çabam ve tartışmam CHP içinde devam edecek. Kumpas davalarında uğradığım haksızlıkları dile getirenlere şükranlarımı sunuyorum ama bu kritik süreçte CHP’ye zarar vermek için adımın kullanılmasını kabul etmiyorum.

Listede yer alan bazı isimlere yönelik haklı eleştirilerin parti karar mercileri tarafından dikkate alınması gerektiği kanaatindeyim. Hesaplaşmanın yolu, mevcut iktidardan kurtulmaktır.’

İlhan Cihaner’in paylaşımı ?

Ülke Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce dün paylaştığı mesajda, “Sadullah Ergin, kumpas davaları sürerken 16 Şubat 2010’da tutuklandığında Adalet Bakanı’ydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu