Haber

İstanbul Adalet Sarayı’nda Terör Saldırısı: 6 Yaralı

İSTANBUL Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına iki terörist silahlı saldırı düzenledi. Polis gruplarının tepkisi üzerine 2 terörist etkisiz hale getirilirken, 3’ü polis 6 kişi de yaralandı. Saldırı sırasında adliye içinde ve dışında bulunanlar yaşananları anlattı.

İstanbul Adalet Sarayı C Kapısı önündeki polis kontrol noktasına DHKPC’li iki terörist saldırdı. Kontrol noktasında polisin müdahalesiyle 2 terörist etkisiz hale getirildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda 3’ü polis 6 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı. Adliye ve Çağlayan Meydanı’na giriş çıkışlar polis ekipleri tarafından kapatılarak geniş güvenlik önlemi alındı. Olay yerinde polis özel harekât ekipleri ve bomba imha uzmanları çalışma yaptı. Bomba imha uzmanları, üzerlerinde bomba olma ihtimaline rağmen teröristleri inceledi. Çalışmaların ardından etkisiz hale getirilen teröristlerin cansız bedenleri olay yerinden kaldırıldı. Saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

POLİSE UZUN NAMLU SİLAHLARLA ATEŞ ETTİLER

Saldırı anını gören Nitelikli Yıldız, “Olay sırasında adliyedeki işimi bitirmiştim. Çıkış kapısına doğru yöneldim ve silah sesleri duydum. 2 kişi uzun namlulu silahlarla polise ateş açtı” dedi. Daha sonra etkisiz hale getirdiler. Bir polis yaralandı. İçeride büyük panik yaşandı, terör yaşandı. Giriş çıkışlar kapatıldı. Olay böyle gelişti. Saldırganları gördüm. “Birini gördüm.” Polis memuru yaralandı ama diğeri bilgisi olmadığını söyledi.”

POLİS İZLEMEKTEYDİ ‘VURULDUM, VURULDUM’

Adliyedeki terör saldırısının tanığı Banu Polat, şunları söyledi: Saat 10-10.30 civarıydı. Bazı işlemlerimi gerçekleştirmek için adliyeye geldim. Aniden bir panik yaşandı. Bir bağırış, bir çağrı vardı. Daha sonra arkama döndüğümde tüm polis ve güvenlik ‘yatın, yatın, yatın’ diye bağırıyordu. Adliye içerisinde büyük bir çığlık koptu. Daha sonra kanlar içinde kalan polis memuru ‘Vuruldum, vuruldum’ diye bağırdı. Dışarıdan biri içeri girmeye çalışıyor. Bir kişi de ateş ediyor. İşte o zaman olay gerçekten oluyor. Hepimizi yere yatırdıkları için polis memuru vurulduktan sonra ne olduğunu göremedim. İçeride bayılan ve nöbet geçiren siviller vardı. Bu durum kaçınılmaz olarak endişe ve paniğe neden oldu” dedi.

pazarcik-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu