Sağlık

Sağlığınızın Vazgeçilmez Parçası Karaciğer İçin Uzmanlardan Hayati Öneriler!

Değeri tam olarak bilinmeyen karaciğer, vücuttaki toksik maddelerin atılmasından birçok besinin depolanmasına kadar pek çok görevi yerine getirir. Sağlıklı karaciğer, sağlıklı insan demektir: Bu nedenle uzmanlar karaciğer sağlığınız için de faydalı önerilerde bulundular.

Hadi bakalım! ?

Kaynak:https://bestlifeonline.com/things-you…

1. Çok fazla alkol tüketimi

Geçen yıl Dünya Sağlık Örgütü (WHO) alkolün hiçbir miktarının sağlığa uygun olmadığını açıklamıştı. Ama elbette sağlık için en tehlikeli şey çok fazla alkol tüketmek.

Doktor James Walker ‘Ağır alkol tüketimi karaciğere zarar verir ve alkole bağlı karaciğer hastalıklarına neden olur’biçimi anlattı.

“Karaciğer alkolü işler ve aşırı alkol alımı karaciğer dokularını yıpratır. Bu da sonuçta karaciğer yetmezliğine yol açar…”

Neyse ki, alkole bağlı bazı karaciğer hastalıklarını tedavi etmek mümkündür: Alkol tüketimini durdurursanız veya durdurursanız iyileşme olasılığı vardır. İngiltere merkezli Ulusal Sağlık Sistemi (NHS), ‘Karaciğer çok esnektir ve kendini yenileyebilir’şöyle açıkladı: ‘Alkole bağlı karaciğer hastalığının asıl amacı içmeyi bırakmaktır; tercihen hayatınızın geri kalanında tamamen. Bu, karaciğerinizin daha fazla hasar görmesini önler ve ona iyileşme şansı verir.’

2. Fazla şeker tüketimi

Aşırı miktarda şeker ve şekerli ürünler tüketmek de karaciğerinize zarar verebilir. yürüyüşçü, Çok fazla şeker yemek alkolsüz yağlı karaciğer hastalığına (NAYKH) neden olabilir. Karaciğer şekeri yağ olarak katalize eder; Aşırı tüketildiğinde bu yağ karaciğerde birikir.olarak anlattı.

Böyle bir durumun önüne geçmek için şeker tüketiminizi aldığınız kaloriye göre sınırlamaktır: Yani günde 2 bin kalori alıyorsanız şeker oranı 200’ü geçmemelidir.

3. Bazı ilaçlar ve takviyeler

Aldığınız ilaçlar ve takviyeler karaciğer tarafından katalize edilir. Ancak bu ilaçların bir kısmı organlarımız için zararlı olabilir.

Karaciğere zarar veren ilaçların ve takviyelerin uzun bir listesi vardır; Bu nedenle kullandığınız her ilacı doktorunuz ve eczacınız ile paylaşmalısınız. Ancak Walker maalesef bilinen birçok ilacın özellikle karaciğere zararlı olduğunun altını çiziyor. Bu konuda doktorunuzdan bilgi almayı unutmayınız.

4. Çok fazla yağ yemek

Karaciğer sağlığı söz konusu olduğunda yapılan bir başka büyük hata da sağlıksız yağlarla dolu bir diyet yemektir. yürüyüşçü, ‘Doymuş ve trans yağlarla dolu bir diyet yemek, __alkolik olmayan yağlı karaciğer hastalığına yol açabilir’olarak açıklanmıştır.

“Karaciğer yağ metabolizmasında önemli bir rol oynar ve yüksek yağ tüketimi de karaciğere zarar verebilir…”

Ancak doymamış yağlar (fındık, zeytinyağı, balık ve avokado) karaciğer ve genel sağlık için oldukça faydalıdır.

5. Düzgün antrenman yapmamak

Fiziksel aktivite genel olarak vücut sağlığınız için çok değerlidir ve karaciğer sağlığını da güçlendirir. yürüyüşçü, ‘Düzenli egzersiz karaciğer yağını azaltır ve karaciğer fonksiyonunu iyileştirir’olarak açıklanmıştır.

Uzmanlar haftada en az 150 dakika hafif yoğunluklu antrenman önermektedir. Hangi antrenmanın sizin için daha iyi çalışacağı konusunda bir uzman görüşü alın.

gurgentepe-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu