Sağlık

İzmir’e büyük hizmet! Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Şehir Hastanesi’nin açılış törenine katıldı

Alanındaki en değerli reformlardan biri olan şehir hastaneleri binlerce vatandaşa şifa sağlıyor.

Hastaneler, son teknoloji cihazlar ve yeterli altyapı donanımıyla sağlıkta devrim yaratıyor.

Bugün birçok ilde inşaatı tamamlanan hastanelere bir yenisi daha eklendi.

İzmir Şehir Hastanesi hizmete açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘hayalim’ olarak tanımladığı şehir hastanesinin açılışını bugün İzmir’de yaptı.

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi ile bağlantı yollarının açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulunarak sağlık sistemine değindi.

Ege Bölgesinin en büyük hastanesi

Erdoğan ayrıca İzmir’i altyapı sorunlarından kurtaracaklarını da belirtti. 2 bin 60 yataklı, ileri tıp teknolojileri ve gelişmiş tesisleri bulunan İzmir Şehir Hastanesi’nde toplam 628 bin 15 metrekare kapalı alan, 337 poliklinik, 54 ameliyathane, 374 yoğun bakım yatağı, 30 diyaliz yatağı bulunuyor.

Hastane bu özellikleriyle Ege Bölgesinin en büyük hastanesidir.

“Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi”

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

2060 yataklı İzmir Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını diliyorum. Şehir hastanemiz gerçekten güzel İzmirimize yakışır bir eser haline geldi.

Bu dev hastanenin altyapısı ve yolları deyince ‘Kim yaptı?’ diyeceksiniz değil mi? Büyükşehir Belediyesinin bunu yapması gerekiyor. Altyapı açısından yol yapmadı. Ulaştırma Bakanlığımız devreye girdi. İlk etabı tamamladık ama yeterli değil. Yolların ikinci etabını Ulaştırma Bakanlığımız gerçekleştirecek ve hastanemize ulaşım daha da kolaylaşacak. Hastane yaptığınızda ulaşım şarttır.

“En yüksek kapasiteli sağlık komplekslerinden biri”

Ayrıca 4 kilometrelik bağlantı yolu ve kavşağı da hizmete açıyoruz. İzmir Şehir Hastanesi dünyanın en büyük, en yüksek kapasiteli sağlık komplekslerinden biridir. Diğer 6 hastaneyi de kapsayan bu mükemmel yatırım, mükemmel hizmetlerimizin bir göstergesidir.

Şimdi seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerle güzel İzmirimizin güzel insanları Hamza Dağ’ı İzmir’in başına getirecek ve İzmirimizin altyapı sorunları sona erecek. Manisa-İzmir ortasına Sabuncubeli Tüneli’ni yaptık ve sahilde birçok yol yaptık. Konak Tüneli’ni yaptık. Biz merkezi yönetim ve büyükşehir belediyesi olarak el ele vererek altyapı sorunlarını ortadan kaldıracağız.

“Sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz”

Hiçbir iş üretmeden şehre yük olanlara örnek olmasını istiyoruz. 2002 yılında iktidara geldiğimizde sizlere bir söz verdik. Ülkemizi eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik konusunda ayağa kaldıracağız. Ulaşımdan güce, spordan sosyal desteğe kadar birçok konuyu ekledik. 21 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

“Ulaşım hatlarını çeşitlendirip güçlendirdik”

Okullarımızın neredeyse tamamını yeniden inşa ettik. 800 bin yeni öğretmen atadık. Üniversiteyi herkesin hakkı haline getirdik. Mesleki eğitimi canlandırdık. Sağlık konusunda tüm şehirlerimize en modern sağlık hizmetlerini sunduk. İnsan kaynağımızı 310 bini doktor olmak üzere 1,5 milyona yakın sağlık çalışanıyla güçlendirdik. Önümüzdeki ay 15 bini hemşire olmak üzere 35 bin sağlık çalışanını daha işe alacağız.

Terörü kaynağında kurutma stratejisine geçtik. Türkiye’yi dünyanın en sorunlu bölgesinin en güvenli ülkesi haline getirdik. Yargı teşkilatımızı milletimize en iyi hizmeti verecek altyapıyla tamamen donattık. Yargılama sürelerini kısaltarak adaletin hızlı işleyişini sağladık. Bölünmüş yolumuzun uzunluğunu 6 kilometreden yaklaşık 30 bin kilometreye çıkardık. Ulaşım hatlarını çeşitlendirip güçlendirdik. Çalışmalarımızı İzmir-Ankara YHT hattını hizmete açarak taçlandıracağız.

“Günlerce işlerden, hizmetlerden bahsedebiliriz, bitmez.”

1,3 milyon toplu konutla milletimizin güvenli konutta yaşamasını sağladık. 222 adet millet bahçemizle şehirlerimizde yaşayan insanların yaşam kalitesini artırdık. 1 milyona yakın konut ve işyerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdik.
Günlerce yapılan işleri, hizmetleri konuşabiliriz. Bakanlıklarımızı, kurumlarımızı ve herkesi tebrik ediyorum.

“31 Mart seçimlerini huzur içinde tamamlayacağız”

Geçtiğimiz Mayıs ayında ülkemizde Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini başarıyla gerçekleştirdik. 31 Mart seçimlerini barış içinde, hizmet yarışı şeklinde tamamlayacağız. Türkiye’nin güven ve istikrar ortamını her zamankinden daha fazla sürdürmesi gerekiyor. Bu seçimi istikrarsızlık ve ekonomik çöküş sebebine dönüştürmek isteyenler elbette boş durmuyorlar. Her gün yalanla, her gün fitneyle milletimizi karamsarlık bataklığına sokmaya çalışıyorlar. Türkiye’yi kendi senaryolarındaki pozisyona çekmeye çalışıyorlar.

“Bu ülkeyi dünyada hak ettiği yere yükseltmek istiyoruz”

haberguneysinir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu