Haber

Cedric Bakambu: Türkiye’ye dönüp oynamak bir rüya gibiydi

Galatasaray ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Demokratik Kongolu golcü Cedric Bakambu, Türkiye’ye dönüp forma giymenin rüya gibi olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzaladıktan sonra GS TV’ye açıklamalarda bulunan Bakambu, “Burada olduğum için çok mutluyum. Son haftalar benim için zor geçti ama artık Türkiye’nin en büyük kulübü Galatasaray’dayım. Türkiye’ye dönüp burada oynamak rüya gibiydi. 7-8 yıl önce burada oynuyordum. Şimdi tekrar ligdeyim. Benim için yeni formamla en büyük kulüple sahadaki işimi yapacağım.” söz konusu.

Türkçe “Merhaba Cimbom” ifadesini de kullanan Demokratik Kongolu golcü, “Sosyal medyadan çok sayıda mesaj aldım. Taraftarımızı sevindirmeliyiz. Onlar bu takıma inanıyor. Ben kendime inanıyorum. Umarım güzel bir sezon olur.” dedi.

Türkiye’ye ikinci ziyaret

Futbol hayatına Fransa temsilcisi Sochaux’nun altyapısında başlayan 32 yaşındaki oyuncu, A takım deneyimini de burada yaşadı.

İlk yurt dışı deneyimini Türkiye’de yaşayan Bakambu, 2014-2015 sezonunun başında Bursaspor’a transfer oldu. Bursaspor formasıyla çıktığı 39 resmi maçta 21 kez fileleri sallayan Bakambu, 8 golle Türkiye Kupası’nda en çok gol atan oyuncu oldu.

Bursaspor’da bir dönemlik tecrübesinin ardından 7.5 milyon euro bonservis bedeli ile LaLiga ekiplerinden Villarreal’in yolunu açan Bakambu, İspanyol ekibinde 3.5 sezonda çıktığı 105 maçta 47 gol kaydetti.

Daha sonra 40 milyon Euro’ya Çin’in BJ Guoan takımına giden Bakambu, bu takımda çıktığı 87 maçta 58 gol 21 asistlik performans sergiledi.

Sonraki dönemlerde sırasıyla Marsilya ve Olympiakos’ta görev alan Bakambu, geçtiğimiz sezon Yunanistan’da attığı 18 golle ligin gol kralı olmuştu.

Fransa Milli Takımı’nın 18, 19 ve 20 yaş altı takımlarında forma giyen 1.82 boyundaki forvet, daha sonra Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı’nı tercih etti ve bu formayla çıktığı 42 maçta 15 gol kaydetti.

Ortada Bakambu, kulübün sponsor hastanesi Medicana Health Cluster’da sağlık kontrolünden geçti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu