Haber

Futbol Gelişim Projesi 500 Bin’e Yakın Çocuğa Ulaştı

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğiyle 22 Eylül 2023 tarihinde hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi, şimdiden 500 bine yakın çocuğa ulaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TFF iş birliğiyle 22 Eylül 2023 tarihinde imzalanan protokolle hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi, şimdiden 500 bine yakın çocuğa ulaştı. İlk etapta kısa sürede 100 bin öğrenci olarak belirlenen hedefler hızla artarken, 2023-2024 eğitim döneminde toplam 1 milyon çocuğa ulaşılması planlanıyor. Eğitici ve eğlenceli aktivitelerle öğrencilere bu güzel oyunu sevdirerek bir futbol kültürü oluşturmayı amaçlıyoruz.

16 pilot ilde çalışma yapıldı

Futbol Gelişim Projesi kapsamında; 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde 16 pilot il belirlendi. Projeye 4-9 Kasım 2023 tarihleri ​​arasında Sakarya’da başlandı. Bugüne kadar Antalya, Ankara, Adana, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, İzmir, İstanbul, Sakarya, Samsun illerinde uygulamalar yapıldı. , Sivas, Trabzon ve Rize. Bu 16 ilin de eklenmesiyle projenin dokunduğu öğrenci sayısının 1 milyon gibi rekor bir seviyeye ulaşması planlanıyor. Aralık 2023 ve Ocak 2024’te Sakarya hariç 15 ilde eğitimler yapılırken, 18 Ocak 2024 itibarıyla tüm illerdeki teorik ve saha eğitimleri tamamlandı. Projenin 2024-2025 eğitim döneminde 41 ile taşınması hedefleniyor.

Eğitimcilere ‘TFF Gönüllü Liderlik Sertifikası’ verildi

Antrenmanlara sınıf öğretmenleri, beden eğitimi öğretmenleri, Eğitim Yönetim Sistemi (EYS) Antrenörleri ve üniversitelerin spor bilimleri fakültelerinde öğrenim gören futbol uzmanlığı öğrencileri katıldı. Eğitime katılan sınıf öğretmenlerine “TFF Gönüllü Liderlik” belgesi veriliyor. Beden eğitimi öğretmenlerine “Çocuk Futbolu” sertifikası verilecek.

Malzemelerin dağıtımı 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde tamamlanacak.

FIFA “Okullar İçin Futbol” kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilecek futbol malzemeleri de okullara dağıtılacak. Bu kapsamda binlerce futbol topunun yanı sıra yelek, tabela, fitness merdiveni ve portatif kale gibi malzemeler de Türkiye Futbol Federasyonu tarafından her okula sağlanarak belirlenen ilk ve orta okullara gönderilecek.

Futbolu Geliştirme Projesi’nin devam eden 2023-2024 eğitim-öğretim yılına ait sayısal verileri şöyle:

Proje kapsamına 316 ilkokul ve 324 ortaokul dahil edildi.

Tamamı istekli olan 3 bine yakın sınıf öğretmeni, bine yakın beden eğitimi öğretmeni ve 200’e yakın EYS (Eğitim Yönetim Sistemi) antrenörüne hem teorik hem de saha eğitimi verildi.

Projeye 220 spor bilimleri fakültesi futbol uzmanlığı öğrencisi gönüllü olarak katıldı.

Şu ana kadar 200 bin civarında ilkokul, 280 bin civarında ortaokul öğrencisi olmak üzere yarım milyona yakın öğrenci Futbol Gelişim Projesi ile tanıştırıldı. – İSTANBUL

haberespiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu