Ekonomi

Goldman’dan hisse uyarısı

David Kostin liderliğindeki Goldman stratejistleri Cuma günü bir notta, bu ay döngüsel hisse senetlerinin düşük performansının sıkılaşan finansal koşulların ekonomik büyümeyi engelleyeceği endişelerine işaret ettiğini yazdı. Aynı zamanda Goldman’ın görüşü, ABD ekonomisinin nispeten dirençli kalacağı, dolayısıyla finansal hizmetler, yarı iletkenler ve ekipman gibi sektörlerdeki şirketlerin hala nispeten iyi durumda olabileceği yönünde.

Stratejistler, “Faiz indirimlerinin ve bilançolardaki olumsuz dalgalanmaların devam etmesini beklesek de, büyüme görünümünde daha da ciddi bir düşüşü bir satın alma fırsatı olarak görebiliriz” diye yazdı.

Bu, Fed’in enflasyonu önlemek için faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutması nedeniyle 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin 2007’den bu yana ilk kez 23 Ekim’de yüzde 5’in üzerine çıkmasının ardından geldi.

RBC stratejisti Lori Calvasina aynı gün, getirilerdeki artış bitene kadar genel piyasanın yeniden ayağa kalkmasının pek mümkün olmadığını söyledi. Kostin ayın başlarında yüksek oranların ABD karlarını vurabileceği konusunda uyarmıştı ve Morgan Stanley ve JPMorgan Chase & Co. Stratejistleri fayda görünümünün kötüleştiği konusunda uyarmıştı.

Kostin, S&P 500’ün yılı 4.500 puanda tamamlayacağını öngörüyor; Bu, Bloomberg’in takip ettiği stratejistler arasındaki 4.370 ortalamasının biraz üzerinde. Bu zirveden sadece birkaç gün önce Kostin, göstergenin yüksek değerlemesinin makul olduğunu ve yıl sonuna doğru daha da yükselebileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu